renaissance plaza varso
Ingatlan

Elkezdtük felvásárolni Lengyelországot

Portfolio
A felvásárlás talán túlzás, de az biztos, hogy egymás után érkeznek a magyar hátterű fejlesztő és befektető cégek által eszközölt lengyel piacon bonyolított vásárlásokról a hírek. Most az Adventum International vásárolt Varsóban egy B+ kategóriás irodaházat, a Renissance Plaza iroda korábbi tulajdonosa a Reinvest Asset Management volt. Az akvizíció az Adventum Quartum ingatlanalap második befektetése kevesebb mint fél év alatt, nyáron szintén Lengyelországban, Poznan városában vásároltak egy irodaházat.

A máltai székhelyű, butik befektetési alapkezelő Adventum International megvásárolta a luxembourgi székhelyű eszköz- és alapkezelő REInvest Asset Managementtől a lengyel főváros dinamikusan fejlődő negyedében elhelyezkedő 10 000 négyzetméteres irodaépületet, a Renaissance Plazát. A 7 szintes, B + osztályú irodaépületet teljes egészében az Orange Polska S.A. bérli.

Property Investment Forum 2019
Idén egy kisebb jubileumot ünneplünk, hiszen immáron 15. alkalommal rendezzük meg a hazai ingatlanszakmával karöltve, a piac legfontosabb szakmai eseményét, a Property Investment Forumot.

Dominik Ewerz, aki a REInvest Asset Management részéről vezette a tranzakciót, így nyilatkozott az ügyletről: „Örülünk, hogy az Adventum International személyében a megfelelő partnerre leltünk a tranzakció lebonyolításához. A Renaissance Plazából történő exitet követően a tevékenységünk fókusza új, ám szintén Varsóhoz kötődő core befektetésekre tevődik át.”

Marton András, az Adventum International igazgatója pedig így kommentálta az tranzakciót: „Közepes-kapitalizációjú alapkezelőként továbbra is igyekszünk kiaknázni a regionális tapasztalatainkból adódó előnyöket Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban és Romániában a core+ és a hozzáadott értéket teremtő befektetési lehetőségek területén. Az Adventum Quartum alapon keresztül további 150 millió eurót szándékozunk befektetni az elkövetkező hónapokban irodai és kiskereskedelmi ingatlanokba, különös tekintettel Lengyelországra. Örülünk, hogy a második ilyen típusú akvizíciónkat a REInvest Asset Managementtel hajthattuk végre.”

Az Adventum a második vásárlást bonyolította le a Quartum ingatlanalapján keresztül kevesebb mint hat hónap alatt, a korábbi tranzakció szintén Lengyelországban volt, a 18 ezer négyzetméteres Poznan Financial Centert vásárolták meg. 2018 júliusában az Adventum, a Trium ingatlanbefektetési alap számára vette meg a bel-budai Margit Palace A ketegóriás irodaházat. 

A Renaissance Plaza a lengyel főváros Wola negyedében található, a Rondo Daszynskiego csomópont közelében A B+ kategóriás Renaissance Plaza épülete 1998-ban épült, a legutóbbi jelentősebb felújításra 2016-ban került sor. A tranzakció során az MFC Real Estate és a CMS Cameron McKenna az eladói oldalt segítette tanácsaival, az Act BSWW, az Avison Young és Deloitte pedig a vevői oldalnál látott el hasonló szerepet.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Millennium Gardens

Millennium Gardens

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10B
Kiadó terület: 37000 m2
Bérleti díj: 4960 – 5440 HUF
Bérleti díj: 15.5 – 17 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek
wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
GettyImages-1185435380