Előfizetői tartalom

Amikor már tényleg elértük a gödör legalját: innen már csak felfelé volt út

Portfolio
2012-ben az ingatlanszektor elitjének a döntő többsége szerint az iparág elérte a mélypontot, de még a következő évre sem voltak túl fényesek a kilátások. A válság utáni negyedik évben sorra dőltek meg a negatív rekordok, egy egész év alatt valamivel több mint 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet adtak át, de a befektetési volumen is szinte sokkolta a szereplőket, ami nem is csoda, elnézve, hogy összesen 120 millió euró volt. Összehasonlításképp, ez a tavalyi 1,7 milliárdnak körülbelül a 7 százaléka. Folytatva a 15 évre visszatekintő cikksorozatunkat, most azt néztük meg, hogy mi történt a válság utáni ingatlanpiaci gödör legmélyén, és hogyan gondolkoztak minderről a szakértők a 2012-es Property Investment Forum konferencián.

Miről szólt 2012-ben a PIF? A nyolcadik Property Investment Forum konferenciát és úgy általánosságban a hazai ingatlanpiacot leginkább a bizonytalanság dominálta, a negatív hangulatot egyfajta várakozás váltotta fel. Sokan úgy érezték, hogy elértük a gödör alját, és innen már csak felfelé van tovább. A piaci szereplők persze a korábbi időszakhoz képest jóval óvatosabbak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái