Ismét megjelennek a munkagépek a Városligetben
Ingatlan

Itt az első állami beruházás, amire nemet mondott Karácsony Gergely

Portfolio
Megtorpedózná az új Nemzeti Galéria megépítését Karácsony Gergely főpolgármester – derül ki a holnapi alakuló közgyűlésre benyújtott javaslatokból. Az új városvezető a Liget Projekt más elemeit is felülvizsgálná, a még meg nem kezdett beruházásokat nem építené meg.

Kedden ül össze először az új Fővárosi Közgyűlés, az ezzel kapcsolatos előterjesztések most kerültek fel a főváros oldalára. Az egyik előterjesztésben Karácsony Gergely főpolgármester leszögezi: a Városliget minél teljesebb értékű zöldfelületként, elsődlegesen közpark funkcióval kerüljön felújításra.

Az új főpolgármester nem ért egyet azzal, hogy a Liget Budapest Projekt keretében olyan beruházásokat valósítsanak meg, melyek kivitelezése érdemben még nem kezdődött el. Ezen belül különösen nem támogatja az új Nemzeti Galéria elkészültét. Emellett azt szorgalmazza, hogy a meg nem épülő beruházások helyett zöldfelületet alakítsanak ki.

Később Karácsony történeti kertté nyilvánítaná a Városligetet, illetve úgy módosítaná az építési szabályzatot, hogy a közpark funkció a jövőben is visszafordíthatatlan legyen. Az új építési szabályzattal kapcsolatban társadalmi egyeztetést is kezdeményezne.

A fenti javaslat megszavazásához kedden egyszerű többség kell, vagyis a közgyűlés ellenzéki többsége elvileg gond nélkül meg tudja szavazni azt.

Elon musk tesla
STA_1550
parlament országgyűlés
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
Keressük hosszú távra a legjobb befektetést.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
STA_1550