Ingatlan

Úttörés a zöldkötvényes finanszírozásban

Portfolio
A csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa, a CPI Property Group bejelentette a 750 millió euró értékű, az amerikai S rendelkezésnek megfelelő, elsőbbségi, fedezetlen zöldkötvények sikeres kibocsátását, amelyek lejárata 2027. április 23., hozama pedig 1,625%.

„Büszkén jelenthetjük be, hogy a közép-kelet-európai régióban elsőként a CPIPG bocsátott ki euróalapú benchmark zöldkötvényeket” – nyilatkozta Martin Nemecek, a társaság vezérigazgatója. „A magas piaci kereslet és a vonzó piaci árazás is azt mutatja, hogy a befektetők továbbra is megbíznak a CPIPG stratégiájában és vezetőségében.”

Němeček Martin

CPI Property Group, CEO

 Tovább

Egy Londonban és Párizsban végzett kétnapos marketingpróbát követően az új értékpapír iránti befektetési kereslet a 2 milliárd eurót is elérte. A befektetők 38%-a egyesült királyságbeli volt, de nagy volt az érdeklődés német, osztrák (18%) és francia (17%) részről is. A kontinentális Európa és Ázsia többi országának befektetői is képviseltették magukat. A befektetési kereslet 77%-át alapkezelők tették ki, őket követték a biztosítótársaságok, a nyugdíjalapok és a bankok. A zöldkötvények kibocsátásából származó bevételeket is beleértve a CPIPG teljes likviditása (készpénz és rulírozóhitel-eszközök formájában) a 2 milliárd eurót is meghaladja. A készpénz jelentős részét a társaság arra kívánja felhasználni, hogy 2019 utolsó negyedévében, illetve 2020-ban kiváló minőségű irodákat vásároljon Lengyelországban, Varsó központjában.

Mik azok a zöldkötvények?

A zöldkötvényeket olyan beruházások finanszírozására használják, amelyeknek környezetvédelmi előnye van. A zöldkötvények iránti befektetői kereslet minden eddigi rekordot megugrott: 2019-ben 200 milliárd amerikai dollár értékben bocsátottak ki belőlük. A CPIPG olyan keretrendszert fejlesztett ki, amely alapján a társaság köteles a zöldkötvények eladásából származó bevételeket olyan már futó és/vagy jövőbeni projektek finanszírozására és/vagy refinanszírozására fordítani, amelyek javítják a CPIPG tulajdonportfóliójának környezeti teljesítményét, valamint hozzájárulnak a társaság éghajlatra gyakorolt hatásainak csökkentését célzó törekvéseihez. A keretrendszer (amely megtalálható a CPIPG honlapján) négyféle zöld eszköz/kezdeményezés szerint határozza meg az alkalmassági feltételeket: tanúsított zöld épületek, energiahatékonysági projektek, megújuló energia és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítése. A keretrendszer Második fél véleményét („SPO”) a Sustainalytics szolgáltatja.

„A rögzített bevételű befektetők rendkívül érzékenyek a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati kérdésekre, és a zöldkötvények megteremtették az alkalmat a CPIPG számára, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati ügyeket érintő fejlesztésekre és tervekre” – nyilatkozta David Greenbaum, a CPIPG pénzügyi igazgatója. „A CPIPG hosszú távú befektetési stratégiájának lényeges része, hogy megnövelje a fenntarthatósághoz való elkötelezettséget, míg az erős tőkeösszetételt fenntartja.”

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Balance Hall

Balance Hall

1139 Budapest, Váci út 99.
Kiadó terület: 6530 m2
Bérleti díj: 14.5 – 16 EUR
Átadás:
2019

Ajánlatot kérek
Elon musk tesla
STA_1550
parlament országgyűlés
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
Keressük hosszú távra a legjobb befektetést.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
STA_1550