FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Meglepetés? - Továbbra is 20% fölött a lakásárak növekedése

Portfolio
Budapesten az előző negyedévek dinamikájához képest valamelyest lassabb, 22,5 százalékos éves lakásár-emelkedés volt megfigyelhető 2018 és 2019 második negyedéve között az MNB lakásárindex legfrissebb értékei szerint. A vidéki városokban a fővárosi áremelkedéstől csak kismértékben elmaradó, 21,6 százalékos nominális drágulás volt mérhető éves alapon, ami hasonló az első negyedévben megfigyelt éves árváltozáshoz. A községekben az országos átlagtól több mint 14 százalékponttal elmaradó, mindössze 2,9 százalékos átlagos éves lakásár-növekedés volt tapasztalható nominális értelemben. Az aggregált MNB lakásárindex szerint országos átlagban, a második negyedévben 4 százalékkal emelkedtek a lakásárak nominális alapon, míg az éves nominális növekedési ütem 17,1 százalékot ért el, kissé meghaladva az előző negyedévben megfigyelt 16,8 százalékos értéket. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme országos átlagban 12,8 százalék volt a vizsgált időszakban - derül ki az MNB frissen közölt tájékoztatójából. De mi jön ezután?

Budapesten 2019 második negyedévében nominális alapon átlagosan 4,1 százalékkal drágultak a lakások, ami 2,4 százalékpontos csökkenést jelent az előző negyedév dinamikájához képest. Az éves növekedési ütem szintén csökkent az első negyedévben megfigyelt értékhez képest Budapesten, azonban a fővárosi 22,5 százalékos dinamika még így is több mint 5 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés