takarító robot
Ingatlan

ICA után ROBIN tarolhatja le a piacot, de nagyon

Portfolio
Húsz új, saját fejlesztésű takarító robotot állít munkába több hazai középületben és a ferihegyi repülőtéren a B+N Rerencia Zrt.- közölte a szerdai sajtóbemutatón a facility management szakterület vezető társasága.

"Több száz millió forintot költöttünk a ROBIN fantázianevű robot fejlesztésére, de nem a szerkezetet, hanem a szolgáltatást adjuk el." - mondta a Portfolionak nyilatkozva Szij Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettese.

takarító robot

A robot hardverét, vagyis a szerkezetét egy olasz cég gyártja, a magyarok a mérnöki, technikusi és informatikai munka eredményét teszik bele. A vezető azt is elárulta, hogy a vezérlő programot más munkákra is alkalmazni szeretnék, egyebek között az egészségügy területén. 

A hazai ingatlanüzemeltetési ipar egyik meghatározó cége (5 millió kezelt négyzetméter, 4500 dolgozó) önerőből, két év alatt fejlesztette ki a robotot. Az első verzió még a LACI nevet viselte, majd jött ICA (Integrated Cleaning Assistant), a legújabb verziónak adták a ROBIN nevet. A jelenlegi flottát húszasával tervezik bővíteni.

Office Stage - Út a hatékony irodához
A legújabb irodaüzemeltetési trendekről is értesülhetsz. Ne hagyd ki!

Az első új fejlesztésű robotok a Honvéd Kórházban, a Groupama Arénában és a ferihegyi repülőtéren állnak munkába még idén. A robotot irányító alkalmazott munkaidejének kb. 20-30 százalékát teszi ki az eszköz távkezelése, feltöltése, ellenőrzése, s ennek köszönhetően növekedhet a takarítói munka hatékonysága - mondta a vezető. 

Big Office Day Konferencia 2019
Egyetlen napba sűrítjük a legfontosabbakat. Már csak néhány szabad hely van!

A robot egybefüggő, nagy területek (legalább 300 négyzetméter), mint például a repülőtéri terminálok, kórházi folyosók hatékony kiszolgálására a legalkalmasabb. Egy műszak alatt kb. 1500 négyzetmétert tud kiszolgálni, önállóan tervezi a bejárási útvonalat az előzetesen elkészített takarítási helyszíntérkép alapján. Egyedi vezérlőrendszere segít abban, hogy kikerülje a váratlan akadályt, megjegyzi és visszatér a kihagyott területekre, a munkáról pedig automatikus feljegyzést készít.

Property Investment Forum 2019
Az év legfontosabb eseményét Te sem hagyhatod ki!
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!