Előfizetői tartalom

Brutális adóval vetne véget a kormány az ingatlanspekulációnak

Portfolio
Korábban írtunk arról, hogy a kormány egy rendkívül magas adóval sújtaná az olyan ingatlanspekulációt, melynek során az értéknövekedést a külterületből belterületté történő átminősítés okozza. Az egy hónappal ezelőtti terveket most egy javaslat követte, amit ha elfogadnak, 2020 február 1-től, az ilyen típusú értéknövekedések után 90 százalékos visszterhes vagyonátruházási illetéket kell fizetni - írja az Index.

A 90 százalékos illetéket az ingatlan állami adóhatóság által a megszerzéskor megállapított, vagy ha akkor erre nem került sor, akkor a szerzés időpontjára utólagosan megállapított forgalmi értéke és az állami adóhatóság által az eladás időpontjára megállapított forgalmi értékének különbözete után kell majd megfizetni. Az illetéket akkor is meg kell fizetni, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés