Arena Business Campus
Ingatlan

Megnéznéd, milyen egy most épülő vadiúj irodaház? - Itt a lehetőség!

Portfolio
Budapesten közel félmillió négyzetméternyi iroda áll építés alatt, kis túlzással minden fontosabb kereszteződésben toronydaruk dolgoznak valamelyik fejlesztő projektjén. A legtöbbször ezeket csak kívülről látjuk magasodni, ezúttal azonban a szerencsések akár belülről is megnézhetik az egyik legújabb pesti irodaház építését.

Ahova csak nézünk a Váci úton, darut látunk, de ugyanez a kép fogad Dél-Budán és a Soroksári úton is. A mostani építkezési hullám ellenére az üresedési ráta folyamatosan csökken, az előző negyedévben 5,9 százalékon állt.

"Továbbra is erős motor a kereslet, a nettó felszívás növekszik már sok-sok negyedévet nézve. Azt látjuk, hogy az elmúlt évek nagyon alacsony kihasználatlansági mutatója miatt a bérlők a korábbiaknál jóval a szerződésük lejárta előtt elkezdik a keresést. Egy-másfél évre vagy akár még többre előre aláírt szerződések születnek." - mondta el a Portfolio megkeresésére Borbély Zoltán, az Atenor ügyvezetője.

Borbély Zoltán

Atenor Hungary, ügyvezető igazgató

 Tovább

"Bérbeadói piac van, a 3-4 évvel ezelőtti 13-14,5 euróhoz képest ma már 16 az átlag a Váci úton. Nagyon jellemző az előbérlet manapság, a most készülő irodaházaknál az átadásra már 50-60 százalék lesz a foglaltság." - tette hozzá a szakértő.

acb
Részletekért kattints ide!

Kíváncsi vagy az egyik legújabb pesti irodaház építkezésére és szívesen bejutnál egy elzárt világba, egy új irodaház fejlesztési területére? Ha igen, akkor semmiképp se hagyd ki a Big Office Day egyik legkülönlegesebb attrakcióját az Aréna Campus bejárását, ahol a projekt helyszínén és fejlesztőtől első kézből tudhatsz meg minden fontosabb információt és érdekességet az épülő projektről. Regisztrálj mielőbb, hogy beférj a limitált számú túrára és legyél ott az induláskor!

Befektetői szemmel nézve a budapesti irodapiac még mindig vonzó a régióban. Igaz ugyan, hogy Bukarestben és minimálisan Pozsonyban is magasabbak a prémium hozamok mint Budapesten, de a magyar főváros megelőzi Varsót, Prágát és Bécset egyaránt.

A CBRE tanulmánya szerint az ezer főre jutó irodaállomány és az egy főre jutó GDP összefüggést mutat. Minél magasabb egy ország vagy város GDP-je, annál nagyobb igény mutatkozik a modern irodaterületek iránt. A nagyobb hozzáadott értékű cégek feltehetően magasabb arányban költöznek modernebb irodaépületekbe, ebből a szempontból pedig ideális hely Budapest, ahol az irodák iránti igény továbbra is nagyon erős, miközben az irodapiac az európai fővárosok összevetésében még mindig nincs túlárazva. Mindez a befektetők mellett a fejlesztők számára is kedvező időszak, ami nem véletlenül hív életre olyan volumenű projekteket, mint az a 72 ezer négyzetméteres komplexum, aminek építését most vezetett túra keretében járhatnak végig az érdeklődők.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Aréna Business Campus

Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69071 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!