Előfizetői tartalom

Mámorosra tervezett felívelés, aminek csak az építőipar szabott gátat

Portfolio
Növekvő építőipari munkaerőhiány, rekordalacsony hitelkamatok, a lakásáfa körüli bizonytalanság, székház-építési hullám és tovább folytatódó áremelkedés jellemezte 2017-ben a hazai ingatlanpiacot. A pörgésnek csupán egy - de annál jelentősebb - tényező szabott határokat: az építőipari, pontosabban a hiányzó munkaerő. A következő évek dinamikáját is meghatározta a kevés szakképzett munkaerő, a gyorsan növekvő bérköltségek, a megdrágult építési anyagok és mindezek következtében a fejlesztők, akik egymástól, akár egy folyamatban lévő építkezésről csábították el a munkásokat. Folytatjuk a 15 évre visszatekintő cikksorozatunkat, és megnézzük, mi történt 2017-ben a 13. Property Investment Forumon és a hazai piacon.

Átadás átadás hátán, induló fejlesztések, költözések, élénk befektetői és finanszírozói aktivitás, új korszakba lépő munkahelyi megoldások, üzemeltetést és energiahatékonyságot segítő technológiák. Erről szólt 2017-ben a hazai ingatlanpiac. A hosszú ideig húzódó ínséges évek után a gyors felívelés rögtön újfajta kockázatot hozott magával, ami nem más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés