Előfizetői tartalom

Már melegszik: az ingatlanpiacon is eljött a változás ideje

Portfolio
A klímasemlegesség, a kibocsátott károsanyagok mennyisége EU-s, illetve a hazai gazdaság egész területén az egyik legaktuálisabb témakör. Ingatlanpiaci értelemben a legfontosabb feladat, hogy megfelelően tervezzük, építsük az épületeket, a fenntartás és a használat során pedig ügyeljünk arra, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljük a már így is szenvedő környezetünket. Az biztos, hogy amint a fenntarthatósági megoldások alkalmazásai beindulnak a fejlesztési piacon, egy jelentős átrendeződést fogunk tapasztalni az ingatlnaszakmai erőviszonyokban.

Egy ingatlanpiacon tevékenykedő cég nemcsak a saját közvetlen energiafelhasználásával van befolyással a környezetre, általában a teljes ellátási láncához kapcsolódik karbonlábnyom. Egy fejlesztőnek számolni kell azzal a karbon-kibocsátással, ami egy új építkezésen felhasznált anyagok miatt keletkezik, egy kereskedelmi ingatlantulajdonosnak pedig azokkal a kibocsátási értékekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés