Előfizetői tartalom

Bevásárolták magukat a kínaiak a bővülő budapesti gigaterminálba

Nem álltak meg  a kínaiak a görögországi Pireusz kikötőjének megvásárlásával. Szerda estétől immár résztulajdonosként is a soroksári árufuvarozási óriásterminálig érnek. Az állami COSCO SHIPPING vállalatcsoport tagja, az Ocean Rail Logistics (ORL) S.A. ugyanis valamivel több, mint 15 százalékos részesedést szerzett a Rail Cargo Group (RCG) tagvállalatában, a Rail Cargo Terminal - BILK zártkörű részvénytársaságban. Az ORL  régi partnere a terminálnak, tulajdonszerzése nyilván további, hatékonyságnövelő fejlesztéseket vetít előre.

A COSCO 2008 óta üzemeltette a pireuszi konténerkikötőt, majd pár évvel később, 2016-ban 67 százalékos részesedést szerzett benne. Eddig 800 millió euro értékű fejlesztést hajtott végre Pireuszban. Onnan vasúton viszik tovább Európába a kínai árukat, ezen az útvonalon fontos állomás a soroksári hatalmas logisztikai objektum, ahol már jó ideje partnerként vannak jelen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés