Előfizetői tartalom

Megfiatalodni vagy megújulni? - A munkaerőhiányt hagyományos módszerekkel nem lehet megoldani

Portfolio
A fiatalok már tejesen más terekben gondolkodnak, mint az idősebbek az üzleti sikeresség előtt álló legnagyobb akadály pedig a munkaerőhiány, ami nem fog egyhamar megoldódni, ugyanis a mai 6 millió gazdaságilag aktív korú népesség 2060-ra 4 millió főre csökken – mondta el a Big Office Day 2019 konferencián tartott előadásában Steigervald Krisztián, a Parkway 5521 alapítója.

A baby boomerek száma kétszer annyi, mint a Z generációsok száma, vagyis évente kétszer annyian mennek ma nyugdíjba, mint amennyien jönnek. A kérdés, hogy mi a fontosabb egy cégnél: megfiatalodni vagy megújulni? Vannak cégek, ahova egyáltalán nem biztos, hogy XXI. századi gondolkodású kollégákat kell bevinni, mert a cég értékei és jellege is XX. századi megoldásokat képvisel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés