STA_9775
Ingatlan

Megfiatalodni vagy megújulni? - A munkaerőhiányt hagyományos módszerekkel nem lehet megoldani

Portfolio
A fiatalok már tejesen más terekben gondolkodnak, mint az idősebbek az üzleti sikeresség előtt álló legnagyobb akadály pedig a munkaerőhiány, ami nem fog egyhamar megoldódni, ugyanis a mai 6 millió gazdaságilag aktív korú népesség 2060-ra 4 millió főre csökken – mondta el a Big Office Day 2019 konferencián tartott előadásában Steigervald Krisztián, a Parkway 5521 alapítója.

A baby boomerek száma kétszer annyi, mint a Z generációsok száma, vagyis évente kétszer annyian mennek ma nyugdíjba, mint amennyien jönnek. A kérdés, hogy mi a fontosabb egy cégnél: megfiatalodni vagy megújulni? Vannak cégek, ahova egyáltalán nem biztos, hogy XXI. századi gondolkodású kollégákat kell bevinni, mert a cég értékei és jellege is XX. századi megoldásokat képvisel.

STA_9775

A munkaerőhiány kapcsán az látszik, hogy még nem szorongunk annyira, hogy felismerjük a problémákat. Nincs elég ember a fiatalításhoz, így új megoldásokban kell gondolkodni. Ma már nem működik jól a tekintélyelvű vezetés, helyette az elköteleződésmenedzsment az, amire építeni lehet. Ez persze nem egyenlő a lojalitással. A Z generáció esetében a legfőbb cél, hogy amíg ott van a munkavállaló, addig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Property Investment Forum 2019
Az irodapiac alakulása kiemelt témája lesz a november 21-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2019 konferenciának.

A legfiatalabb munkavállalói generáció helyfüggetlenül és időfüggetlenül gondolkodik, ezért sem láthatják előre a jövőt. Az idősebbek esetében viszont hiába van egyfajta juttatásként például pénteken home office, ha ők bentről tudnak hatékonyan dolgozni. A motivációk tehát nem egységesek, így nehéz csapatot építeni. Míg az idősebbeknek a két fő platformja az otthon és a munkahely, addig a Z generáció mikroplatformokkal van tele, amiben a munkahely csak egy a sok közül. A kollégákkal nem feltétlenül akarnak barátkozni, így nem fogják a csocsót sem használni.

STA_9742

Ugyanígy a lojalitás is mást jelent az egyes generációk számára. Míg az idősebbek a céghez lojálisak, addig a fiatalabbak is lojálisak, de nem az irodához a céghez, vagy a munkához, hanem saját magukhoz. Hiába vannak tehát sztereotípiák az alapvető dolgokról mindenki máshogy gondolkodik, éppen ezért egy vezető akkor jó, ha megérti, hogy nem a szakmai mélysége, hanem az emberi mélysége motiválja a beosztottakat.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!