Telekom székház
Ingatlan

Wellbeing a köbön: bundáskenyér, futópálya és panoráma szauna a Telekom új székházában

Jövőépítésben versenytársat kapott a győri autógyár: a Telekom a jelek szerint csatasorba állt, pénzt nem kímélve megépíttette a maga jövőgyárát, pár lépésre az FTC stadionjától, de nem annak árnyékában. A sajtóbemutatón szinte mindent felvillantott, ami érdekes, hasznos és egyetlen célt szolgál: a minél hatékonyabb profittermelést.

Emberszabású, kellemes hangú robottal üdvözölték a megjelenteket, majd jött az irodapiacon egyre elterjedtebb, úgynevezett tevékenység alapú belső felosztás és elrendezés a maga valójában.  Az építészet is ehhez igazodott, ezt szolgálta ki, miközben – el kell ismerni - műszaki bravúrokban sincs hiány. Ilyen például az Üllői úti sarok, amit 22 méteres óriás pilonok tartanak.

Eleve azzal indítottak, hogy létre hozták a székház koncepcióját szimuláló próbaterületet, ahol 1.000 négyzetméteren egyidejűleg kb. 150 kolléga tesztelhette 6 hetes váltásokban, hogy milyen lesz az új munkakörnyezet.  A tőlük kapott visszajelzések alapján hangolták finomra a tervezők az új épület belső térkialakítását, bútorozását.

Csaknem 60 ezer négyzetméternyi iroda és további 45 ezer négyzetméternyi egyéb területet kellett úgy megtölteni élettel, hogy kiszolgálja a legnagyobb hazai távközlési és informatikai cégcsoportot. Összesen 80.000 köbméternyi betont, 10.000 tonna betonacélt és 26.000 négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Bár nem hangzott el, de megtudtuk, hogy a teljes üvegfelület 2 százaléka nyitható, ez nem tűnik soknak, de láttunk egy-két buktatható hosszanti ablakot. Sok értelme egyébként sem lenne a teljesen friss levegő szabad beengedésének, mivel csak a szmog és a zaj jönne be a rendkívül nagyforgalmú közúti csomópontról.” Az épületfelügyeleti rendszer sem díjazná” – érvelt az egyik házigazda.

Energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtő metódust alakítottak ki, nem meglepő módon a székházat komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer kezeli. A kertben mesterséges tó, terasz és kültéri munkahely van, esővízzel öntöznek egy fúrt kútról. De ekkora homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással. Ezt mind nem láttuk, de elhisszük, hogy így működik, másképp hogyan is kaphatta volna meg az épület a BREEAM Excellent minősítést.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Máriássy irodaház

Máriássy irodaház

1095 Budapest, Máriássy utca 7.
Kiadó terület: 823 m2
Bérleti díj: 11 – 11.9 EUR
Átadás:
2006

Ajánlatot kérek

A köbre emelt wellbeing azért elég lenyűgöző: két nagy étterem, két kávézó, 762 m2-es fitness terem, panorámás szauna , sókabin, és a hab a tortán a 8. emeleti 200 m-es tetőtéri futópálya. Az éttermekben a sok szuperegészségesnek mondott étel mellett az egyik legnépszerűbb a bundáskenyér, több mint ezer adag fogyott az átadás óta.

Ne hagyjuk ki az egészségügyi rendelőt és a gyerekkuckót sem, ahova a munkatársak gyermekeiket behozhatják. A jólléthez persze hozzátartozik, hogy otthonról is lehet dolgozni, egyébként ezzel kb. 5000 négyzetméternyi irodaterületet spórol meg a cég.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Millennium Gardens

Millennium Gardens

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10B
Kiadó terület: 37000 m2
Bérleti díj: 4960 – 5440 HUF
Bérleti díj: 15.5 – 17 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Schőmer Norbert, a fejlesztő WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta:  2015-ben nyerték el a megbízást és voltak vitáik a megrendelővel, de végül is sikerült megegyezni a műszaki és más kérdésekben, így könnyebb dolga volt a kivitelező Market Építőnek és alvállalkozóiknak is.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!