Előfizetői tartalom

Dimenzióváltás a magyar építőiparban - Versenyben maradni, vagy feladni?

Portfolio
2020-tól változó dinamika fogja jellemezni a magyar építőipart, ami miatt nagy kérdés lesz, hogy hogyan tudnak az építőipari szereplők versenyben maradni, amikor az új technológiai fejlesztések alkalmazásáról döntenek. Moszkvától New York-ig sorra térnek át az építőipari beruházók és kivitelezők a költséghatékony digitális megoldásokra, míg a magyar piacon csak elvétve találni BIM (Building Information Modelling) technológiai megoldásokat. De mégis mire van szükség az építőipari digitalizációhoz Magyarországon? Mi kell ahhoz, hogy a tervezésen túl végre a kivitelezésbe és az üzemeltetésbe is beszivárogjon a BIM? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakértők a Property Investment Forum egyik panelbeszélgetésén.

Az építészek, tervezők körében már felesleges a BIM-ről beszélni, jól ismerik az előnyeit, a fejlesztőknél az utóbbi pár évben az ismerkedés indult meg, annak ellenére, hogy éppen ebben a szektorban eredményezné az egyik legnagyobb változást. A kivitelezőknél és az alvállakozóknál még a 2D tervek használatosak a gyakorlatban, az üzemeltetőknél pedig még hiányzik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés