Előfizetői tartalom

Tényleg olcsóbb, vagy csak marketingfogás az év végi újlakás-akció?

Portfolio
2018 november után indult fejlesztéseknél egyre több helyen hirdetik úgy a még kivitelezés alatt álló lakásokat, hogy 2019 év végéig nagy kedvezménnyel vásárolható meg abban az esetben, ha a vevő a vételár nagy részét előlegként kifizeti. Sokan lépnek és élnek is az akciók lehetőségével, mások azonban kivárnak, mondván, ez nem valós kedvezmény. A kép vegyes, vannak valódi és komolynak is mondható kedvezmények és vannak ahol csak a jövő évre tervezett áremeléshez képes hirdetik az akciókat. Aki új lakás vásárlásban gondolkodik, annak mégis érdemes élni vele, az új lakások esetében ugyanis minden a kínálat csökkenését és az árak további emelkedését vetíti előre.

Az 5 százalékos áfa kivezetésével az új lakásokra vonatozó adóterhek 22 százalékponttal növekednek, ami biztos, hogy a végső árban is megmutatkozik majd. Az intézkedés következtében már most kevesebb lakásfejlesztés indul, vagyis 2020-tól jelentősen csökkenhet a piacra kerülő új lakások száma. Ez egyben azt is jelenti, hogy a lakásáfa mellett az alacsonyabb kínálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés