FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Három hét és teljesen megváltozik a hazai új lakások piaca

Portfolio
Közeledünk a kedvezményes lakásáfa kifutásának határidejéhez, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan a régi-új fejlesztési környezet, aktivitás jellemezheti a hazai piacot, miközben az árak csak még tovább távolodnak a 2016. előtti szintektől. Összefoglaltuk, hogy az Eltinga kutatói által készített tanulmány szerint, milyen változások várhatóak az új lakások piacán 2020-tól. Csak hogy elöljáróban néhányat említsünk ezek közül: az újra Európa-bajnok lakásáfa hatására az építések száma várhatóan csökken, a minőségi projektekben nem indokolt, hogy csökkenjenek az új lakások árai, mindezek pedig az állomány megújulásának a lassulását erdményezhetik.

2016. január elsejétől 2019. december 31-ig él a kedvezményes lakásáfa, a közelgő határidő miatt nincs is most fontosabb kérdés az új lakások piacán, mint hogy milyen piaci változásokat fog eredményezni újra a 27 százalékos áfa. Az Eltinga elemzői összefoglalták a leggyakrabban felmerülő kérdések kapcsán a várakozásaikat, többek között az árak mozgásáról, a fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés