Ingatlan

Erős növekedés elé néz a logisztikai piac

Portfolio
Továbbra is jók a kilátások a hazai ipari ingatlanpiacon. A főszereplők újabb fejlesztésekre készülnek – derül ki a Cushman&Wakefield következő három évre vonatkozó felméréséből.

A nemzetközi tanácsadó 40 érintett vállalatvezetőt kérdezett arról, hogy milyennek ítéli a várható fejleményeket az ipari ingatlanpiacon. A válaszadók 40 százaléka úgy vélte, hogy a keresletben továbbra is a logisztika lesz a meghatározó Budapesten és közvetlen környékén, míg az ipari központokban a gyártó vállalatok igényeinek a kiszolgálása lesz előtérben.

Kétharmaduk arra számít, hogy vidéken az új cégek kereslete lesz a domináns. A cégvezetők harmada a munkaerőhiányt nevezte meg legfontosabb hátráltató tényezőnek.

Joó Domokos, a Logicor senior vagyonkezelési vezetője azt mondta, hogy ugyan emelkedőben vannak a bérleti díjak a raktáraknál, de ennek az összege még mindig elhanyagolható a bérlők költségvetésében. Ennél fogva a kereslet további erősödésére lehet számítani.

Joó Domonkos
Logicor, Senior Asset Manager Hungary & Slovakia
Joó Domonkos a Logicor , logisztikai ingatlanszolgáltató szenior asset managereként Szlovákiáért és Magyarországért felel. Korábban kereskedelmi vezetőként dolgozott az ipari ingatlanfejlesztő, Segro
Tovább
Joó Domonkos a Logicor , logisztikai ingatlanszolgáltató szenior asset managereként Szlovákiáért és Magyarországért felel. Korábban kereskedelmi vezetőként dolgozott az ipari ingatlanfejlesztő, Segro Tovább

A menedzsereket külön is megkérdezték arról, hogy miként látják az európai, azon belül a közép-és délkelet-európai szállítási útvonalak fejlődési lehetőségeit és ezek hatását az ipari ingatlanok piacára.

Szinte mindannyian úgy vélték, hogy ha folytatódik az erőteljes infrastrukturális fejlesztési hullám, beleértve a közúti és más útvonalakat is, akkor a magyar logisztikai piac még erőteljesebben növekedhet, hiszen közelebb kerülhet az ország és a közvetlen térség az úgynevezett „kék banán” alakú nyugat-európai logisztikai térséghez.

Építőipar 2020
Az épülő logisztikai központokról is sok érdekességet megtudhatsz a 2020-as év legfontosabb építőipari konferenciáján. Jelentkezz MOST!

Magyarország egyébként is a balkáni és a közép-európai régió metszéspontjában van, három európai közlekedési folyosó is áthalad rajta, úgyhogy minden adott a további ütemes fejlődéshez – fogalmaztak a jelentés készítői.

 Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója kiemelte: mivel Magyarország a kék banán övezeten kívül van, a kereslet-növekedést nem az e-kereskedelem megugrása táplálja, hanem a hagyományos gyártó ágazat illetve a helyi logisztikai igények.

Székely Ádám
Infogroup, ügyvezető igazgató, tulajdonos
Közgazdász, mint édesapja. Az egyetem elvégzése után először vállalati pénzügyi tanácsadóként szerzett piaci tapasztalatokat, majd ezek birtokában csatlakozott a cégcsoporthoz, ahol az új tevékenységi
Tovább
Közgazdász, mint édesapja. Az egyetem elvégzése után először vállalati pénzügyi tanácsadóként szerzett piaci tapasztalatokat, majd ezek birtokában csatlakozott a cégcsoporthoz, ahol az új tevékenységi Tovább

Nemes Rudolf, a CTP country managere pedig hozzáfűzte: „Az általunk fejlesztett ipari ingatlanoknál a terület 70 százalékát a meglévő bérlők fogják elfoglalni. Ebből következően arra számítok, hogy kevés lesz az új piaci belépő.” Azt is elmondta, hogy mivel saját kivitelezői csapattal dolgoznak, a munkaerőhiány kevésbé érintette a céget.

Nemes Rudolf
CTP Management Hungary Kft., országmenedzser
 Tovább

A hazánkra jellemző fővárosi centralizáltság miatt, a modern M1, M5 és M3 autópályák által határolt háromszögben található. A budapesti keresletet továbbra is a „Big box” logisztikai igények hajtják. A válaszadók egyenlő arányban számítanak új bérlők piacra lépésére és a meglévő bérlők bővülésére.

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
vitézy dávid