Előfizetői tartalom

Nincs ennél forróbb téma ma az ingatlanpiacon

A klímasemlegesség, a kibocsátott károsanyagok mennyisége az EU-s, illetve a hazai gazdaság egész területén minden értelemben „hot topik”. A klímaváltozás elleni törekvések életünknek már a legapróbb szegletébe is beszivárogtak, éppen ezért állhatunk sokszor tanácstalanul, amikor rájövünk, hogy az időnk legnagyobb részét éppen olyan épületekben töltjük, amelyek kevésbé vágnak egybe a klímaváltozással kapcsolatos elképzeléseinkkel. Természetesen van megoldás, ami ingatlanpiaci vonatkozásban nem más, mint hogy ennek megfelelően tervezzük-építsük az épületeket, a fenntartás és a használat során pedig ügyeljünk arra, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljük a már így is szenvedő környezetünket.

Az épületek és az építkezések együttesen a világ összes karbonkibocsátásának közel 40 százalékáért felelnek, ennek csupán a fele is bőven elég lenne ahhoz, hogy égető szükségét érezzük olyan anyagok felhasználásának az új építkezéseknél és felújításoknál, amelyek nem terhelik jobban a környezetet, illetve komoly késztetést érezzünk arra, hogy ennek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés