Előfizetői tartalom

Tombol a tűzvész és hűl a lakáspiac

Portfolio
Hónapok óta tombol az ausztrál tűzvész, a természeti katasztrófa jó pár emberéletet, több száz millió állat pusztulását, több mint ezer otthon leégését, komoly környezeti károkat okozott eddig is, a jelek szerint pedig még további hónapokba telhet mire sikerül megfékezni. Egy ilyen mértékű pusztítás természetesen az ország gazdasági helyzetét, és így a lakáspiacát sem fogja érintetlenül hagyni. Az ausztrál lakosságnak fel kell készülnie a gazdasági növekedés lassulására, az ingatlanárak további csökkenésére, de szerencsére talán arra is, hogy az ausztrál kormány eddigi silány klímaharc elleni törekvései mostantól megváltozhatnak.

Az elmúlt néhány hónapban Ausztrália-szerte mintegy 5 millió hektárnyi földterület égett le, 24 ember meghalt, fél milliárd állat pusztulhatott el, és a legóvatosabb becslések szerint is több mint ezer ház lett a lángok martaléka. A tűz már a legnagyobb városokig is elterjedt, Sydney és Melbourne külterületei is érintetté váltak, a felszálló füst pedig mindkét települést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés