bkk_busz_bkv
Ingatlan

"A főváros nem engedheti meg azt a luxust, hogy Vitézy tudását ne hasznosítsuk"

Portfolio
Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár többek között a BKK vezetésével kapcsolatban is elmondott néhány gondolatot.

Pár nappal korábban írtunk róla, hogy Vitézy Dávid saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy az új főpolgármester az elmúlt hetekben pályázaton kereste a Budapesti Közlekedési Központ új vezetőjét:

Később pedig úgy nyilatkozott, hogy ő nem vállalná el ezt a tisztséget. 

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár erre reagálva elmondta: 

Szomorúan olvastam, hogy Vitézy Dávid nem vállalná a BKK vezetését, hiszen olyan tudása van, amit nem nélkülözhet a város. Rögtön felhívtam Dávidot és azt kértem, hogy kezdjünk el egyeztetni. Tárgyalásban vagyunk vele és remélem, hogy a későbbiekben a mi csapatunkban dolgozhat.

Vagyis nem a BKK vezetéséről lenne szó, hanem arról, hogy a kormányzati csapattal dolgozzon együtt a volt BKK vezető. Az államtitkár továbbá beszélt arról is, hogy folyamatban van a HÉV vonalainak felújítása, ehhez a teljes infrastruktúra, és a járműpark kicserélése is hozzátartozik.

Future City 2020
Egész napos szakmai konferencia a „Smart City” tematikájára épülő iparágakról, mint a finanszírozás, az energetika, az e-mobilitás és tömegközlekedés, az okos épületek és a tervezés.

A napokban több témakörben is nyilatkozott Fürjes Balázs, ezek egyike a kormány lakáspolitikai céljainak a felfedése volt, erről bővebben egy interjúban kérdeztük:

Az államtitkár az interjúban többek között elmondta, hogy:

A közlekedésszervezésben teljes mértékben hiányzik a regionális szemlélet, nincsenek összehangolva az állami és önkormányzati közösségi szolgáltatók menetrendjei, ezért a lakosság húzza a rövidebbet.

Vitézy Dávid az interjú után a közösségi oldalán felhívta rá a figyelmet, hogy a rendszerváltás óta eltelt harminc évben egyszer sem fordult elő, hogy ebben a fontos ügyben, a budapesti és környéki tömegközlekedés regionális egységesítéséről a Kormány és a Főváros ennyire hasonlóan gondolkodjon.

"Ez nem kis eredmény, remélem, tettek is követik. A tömegközlekedés az egyik legfontosabb ágazat, amiben a Kormány és a Főváros is jelentős feladatokkal bír, és a közös bérletekben, regionális alapú közlekedésszervezésben óriási a lehetőség - elsősorban az utasok számára. Nyilván sok témában van vita a felek között, de ha a tömegközlekedés jövője kapcsán van koncepcionális egyetértés, arra lehet építkezni, ezért a célért érdemes dolgozni." - írja Vitézy.

Építőipar 2020
A tavalyi év sikere után, 2020-ban már 2. alkalommal rendezzük meg - a fél napos után, immáron egész napos – az építőipar jelenéről és jövőjéről szóló konferenciánkat.
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hősök tere budapest_getty_stock