GettyImages-618656563
Ingatlan

Gigantikus városfejlesztési projekt indul a magyarok kedvenc nyaralóhelyén

Portfolio
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is beszáll a legnagyobb görögországi városfejlesztési projektbe. A korábbi athéni repülőtér területére tervezett 6,2 négyzetkilométeres fejlesztés keretében új lakó, kereskedelmi és turisztikai negyedet hoznának létre, összesen 8 milliárd euróból.

A legnagyobb görög városrehabilitációs projekt támogatására az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 22,7 millió euróval száll be a fejlesztést végző Lamda Development 650 millió eurós tőkeemelésébe. A Hellenikon projekt célja, hogy a korábbi athéni repülőtér helyén fenntartható lakó, kereskedelmi és turisztikai infrastruktúrát hozzanak létre, összesen 6,2 négyzetkilométeren. Összehasonlításként ez közel másfélszer akkora terület, mint Budapesten a pesti oldal Nagykörúton belüli része. A következő 25 évben megvalósuló fejlesztés teljes költségvetését 8 milliárd euróra teszik.

A fejlesztés várhatóan Görögország gazdaságára is pozitív hatással lesz, a tervek szerint az építési és üzemeltetési szakaszban összesen 85 ezer új munkahelyet teremt. Az említett fejlesztésekhez kapcsolódóan új kulturális, sport-, turisztikai és oktatási infrastruktúrák is helyet kapnak, és egy 2 négyzetkilométeres park (ez nagyjából 2-szerese a Városliget területének).

Az építőipar legfontosabb kérdéseiről beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

Az ilyen volumenű fejlesztések kapcsán gyakran felmerül, hogy valóban meg tudják-e valósítani a kétségkívül látványos terveket. Félbemaradt és el nem kezdett beruházásokra Budapesten is számos példát találunk, az viszont biztató, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is beszállt a projektbe.

Címlapkép forrása: Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
szentendrei hév megálló