Előfizetői tartalom

Vitézy Dávid elárulta, mit tervez Budapesttel

Portfolio
Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz - jelentette be tegnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A vezérigazgatói poszt Vitézy Dávidé lett, aki egy hosszú Facebook-posztban fejtete ki elképzeléseit.

A közlekedés terén minden eddiginél ambiciózusabbnak kell lennünk - írja Vitézy. Minden olyan tömegközlekedési rendszert, amely az agglomerációból való ingázást szolgálja, az állam működtet: a MÁV vasúti pályáját, állomásait, vonatait, a hév-vonalakat és a Volánbusz járatait. Óriási a potenciál ezen szolgáltatások fejlesztésében, hisz ma a budapesti dugókat adó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés