volánbusz, busz, népliget, pályaudvar,
Ingatlan

Hatalmas összeget kap a Volán a buszflotta megújítására

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke, Liljana Pavlova és a Volán Buszpark Kft. vezérigazgatója Dávid Ilona 47 millió euró (csaknem 15,8 milliárd Ft) összegű hitelmegállapodást írtak alá. Az európai beruházási terv keretében garanciával fedezett hitelnek köszönhetően a tömegközlekedők új, gyorsabb, biztonságosabb és környezetbarátabb buszokkal utazhatnak majd a regionális és városi buszjáratokon - olvasható az Európai Bizottság sajtóközleményében.

Ez az összeg az első részlete az EIB által jóváhagyott 140 millió eurós hitelnek, amely lehetővé teszi, hogy a Volán – kereskedelmi bankoktól származó finanszírozást is igénybe véve – a buszflottája közel felét modernizálhassa. A kölcsönt az európai beruházási terv, az úgynevezett Juncker-terv alapján létrehozott Európai Stratégiai Beruházási Alap biztosítja, melynek egyik célkitűzése az intelligens és fenntartható városi mobilitás fejlesztése az Európai Unióban.

A klímasemlegesség és a fenntarthatóság kiemelt témája lesz az április 22-én megrendezésre kerülő Sustainable World 2020 konferenciának.

Az EIB támogatásával a Volán az elkövetkező négy évben 3200 új busszal bővítheti járműparkját: ezzel javítani kívánja a tömegközlekedés energiahatékonyságát, biztonságát és minőségét.

Az EU klímabankjaként az EIB olyan projekteket finanszíroz, amelyek kedvezően hatnak az éghajlatra és a környezetre. A hitel révén 450 olyan autóbuszt állítanak majd forgalomba belvárosi útvonalakon, amelyek alternatív üzemanyaggal működnek, ezáltal csökkentik a magyar városok légszennyezettségét.

A hazai városok közlekedésének fejlesztésével kiemelten foglalkozunk a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferencián.

A flotta többi busza pedig a legújabb, EURO VI szabványnak megfelelő motorral lesz felszerelve. Új buszaival a Volán – amely 2018-ban 700 millió utast szállított Magyarországon – a következő négy évben akár 38%-kal is csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását. A hitel így hozzájárul Magyarország átállásához az energiahatékonyabb és alacsonyabb kibocsátású tömegközlekedésre, és segíti Magyarországot abban, hogy megfeleljen a párizsi klímamegállapodás követelményeinek.

Címlapkép forrása: MTI / Jászai Csaba

Koronavírus
OTP
Koronavírus
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
szentendrei hév megálló