ferihegyi reptér
Ingatlan

Most már biztosan nem épül meg a hatszintes ferihegyi parkolóház

Portfolio
Jogerőre emelkedett a 2018 decemberében visszavont építési engedély, amit még korábban a Budapest Airport kapott egy hatszintes parkolóház megépítésére. A több mint egy éve leállított építkezésről, egy ellenzéki országgyűlési képviselő nyújtott be kérdést, a hivatalos válaszból kiderül, hogy a projekt ebben a formában biztosan nem fog elkészülni, a kormány új parkolók helyett, tömegközlekedési fejlesztést látna szívesebben a reptér területén - derül ki a parlament.hu-n található írásbeli hivatalos válaszból.

Még 2018 májusában számoltunk be róla, hogy egy új, hatszintes parkolóház építésére adott ki építési engedélyt a budapesti repülőteret működtető Budapest Airport részére Budapest Főváros Kormányhivatala. A földmunkák el is kezdődtek, azonban 2018 decemberében a kormányhivatal visszavonta a parkolóház építési engedélyét. A parkolási gondok enyhítésére így 2019 nyarán az akkori 4200 férőhelyet egy plusz 670 férőhelyes parkoló megnyitásával bővítette. 

A főváros közlekedésének jövője kiemelt témája lesz a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferenciának.

A eredeti parkolóház elképzelésről az engedély visszavonása óta nem lehetett tudni semmit, most azonban Kunhalmi Ágnes (MSZP) országgyűlési képviselő "Miért áll egy éve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér terminálépületei előtt a beruházás?" kérdésére Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár hivatalos válasz formájában közölte, hogy:

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es számú terminálja elé tervezett parkolóház megépítéséhez építési engedély szükséges, amelyhez a jogszabályok szerint kötelező beszerezni a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakhatósági állásfoglalását. Ezen szakhatósági állásfoglalás megállapította, hogy a tervezett beruházás – tekintettel arra, hogy vonzáskörzetében több hasonló profilú építmény is található – nem indokolt, továbbá negatívan befolyásolná a jövőbeni tömegközlekedés fejlesztésének lehetőségét, ezért az építési engedély kiadásához szükséges szakhatósági hozzájárulás kiadását megtagadta.

Ezt követően az ügyben eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatala – szakhatósági hozzájárulás hiányában – az építési engedély iránti kérelmet elutasította, amely ellen keresetet nem terjesztettek elő, így az érintett parkolóházzal kapcsolatos döntés jogerőssé vált. Ez alapján ebben a formában és ezen a területen nem fog megépülni a hatszintes parkolóház. A válaszban az államtitkár a továbbiakban a tömegközlekedési fejlesztések fontosságát hangsúlyozta. 

Portfolio Ingatlan Raktárkereső
Airport City Logisztikai Park

Airport City Logisztikai Park

2220 Vecsés, Üllői út 807
Kiadó terület: 4680 m2
Bérleti díj: 4.5 – 4.5 EUR
Átadás:
2008

Ajánlatot kérek
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
lego, bugatti chiron, mti,