GettyImages-93087208
Ingatlan

Mutatjuk, kik látogatják legtöbbször a budapesti gyógyfürdőket

Portfolio
A budapesti fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel, az év utolsó hónapjában ez a szám 430 ezer fő volt. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. minden évben vizsgálja vendégei összetételét, ami alapján kiderült, hogy mely országokból látogatják legtöbben az egyes gyógyfürdőket.

A decemberben érkező belföldi és külföldi vendégek arányát vizsgálva megállapítható, hogy a történelmi fürdőket, elsősorban a Széchenyi és Gellért fürdőt, főleg külföldi vendégek keresik fel, akiknek ebben a két fürdőben az aránya meghaladja a 85 százalékot. A külföldiek aránya kiemelkedő emellett a Rudas, Király és a Lukács fürdőkben is, a történelmi fürdőkben a külföldi vendégek aránya átlagosan eléri a 68 százalékot.

Budapest fejlődési irányairól beszélnek majd a szakértők a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferencián.

Érdekes adat, hogy az egész évben nyitva tartó Palatinus fürdőben nemcsak nyáron, hanem decemberben is sok a külföldi vendég, arányuk közel 15 százalék. A kevésbé ismert, IX. kerületi Dandár fürdő eredménye szintén meglepetés, ott a külföldiek aránya megközelíti a 10 százalékot. A külföldi és belföldi fürdőzők aránya a felújítás előtt álló Király fürdőben a legkiegyenlítettebb, ahol a magyar vendégek aránya 52 százalék körül alakul.

Tavaly decemberben a világ szinte összes országából érkeztek látogatók a budapesti fürdőkbe. A vizsgált időszak alatt a Széchenyi fürdőbe 139 országból érkeztek. A legnagyobb küldő országok december hónapban:

  • Olaszország (17,1%),
  • Franciaország (14,8%),
  • Oroszország (14,1%),
  • Nagy-Britannia(13,4%),
  • Amerikai Egyesült Államok (10,3%)
  • Spanyolország (9,7%),
  • Németország (7,5%),
  • Csehország (5,7%),
  • Kína (3,8%),
  • Svédország (3,7%)

A Széchenyi fürdőben a februártól december közepéig minden szombaton megtartott zenés, táncos rendezvényt 2019-ben közel 58 ezer fiatal kereste fel. A fürdők jelentős részében ma már több a 30 év alatti látogató, mint a 60 év feletti. További biztató adat, hogy a budapesti fürdőket rendszeresen látogató hazai vendégek száma is jelentősen növekedett, az egész évben érvényes éves, illetve alkalmas bérletek eladása a tavalyi év, hasonló időszakához képest közel 13 százalékos emelkedést mutat.

Címlapkép forrása: Getty Images

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Szeged sportcsarnok