Előfizetői tartalom

Ezért van szükség a Budapest Fejlesztési Központra

A kormány az elmúlt hetekben döntött arról, hogy a Miniszterelnökség alá rendelve a KKBK átalakításával létrehozza a Budapest Fejlesztési Központot, a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét. A döntéssel kapcsolatos vitát kár pártpolitikai alapra helyezni, egy ilyen szervezetre ugyanis szakmailag már régóta szükség van. A fejlesztések számtalan várospolitikai összefüggésének kezelésére csak így van esély.

A cikk szerzője Szebeni Dávid, az Enrawell, stratégiai igazgatója. Bár a világban vannak olyan metropolisztérségek, amelyek valamilyen szinten integrált, közös térségi kormányzattal rendelkeznek, Magyarországon még nem ez a helyzet. Egyetlen metropolisztérségünkön belül egyszerre van fejlesztési feladatköre a kormánynak, a fővárosi önkormányzatnak, a kerületi és települési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés