Előfizetői tartalom

Brutális visszaesés a lakáspiacon: ezt mindenképp tudnod kell

Futó Péter
Gyakran feltűnhet mostanában a lakáspiacról szóló hírek kapcsán, hogy egymásnak látszólag ellentmondásos kifejezések és irányok szerepelnek a magukat szakmai elemzéseknek álcázó lakáspiaci hírek címében. Az egyre gyakrabban előforduló „visszaesés” szó hallatán sokan a piac azonnali összeomlására gondolnak és erről szóló véleményüket a közösségi oldalakon meg is osztják az arra alkalmas felületeken. A gyors ítélet előtt érdemes azonban tisztázni, hogy milyen folyamatok zajlanak most a piacon és mire is vonatkozik a visszaesés vagy a csökkenés.

Visszaesés a lakáspiacon – olvasható egyre többször a lakáspiaccal foglalkozó cikkek címében. Mire gondolhatunk, ha ezt a kifejezést halljuk? A legtöbben az árak zuhanására asszociálnak, noha korántsem biztos, hogy erről van szó. Természetesen az árak visszaesése is egy lehetséges forgatókönyv, de emellett az áremelkedés dinamikája, havi vagy éves adásvételek száma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái