Előfizetői tartalom

Eladási hullám az MNB-nél: ezektől az ingatlanoktól szabadult meg az alapítvány

Portfolio
Közel 50 milliárdot szedtek ki ingatlanos cégeikből a Magyar Nemzeti Bank alapítványai, a különböző ügyletekből befolyt pénzt az alapítványok a vagyonkezelő cégükbe, az Optimába csoportosították át vállalati kötvények formájában. Így, 2019 végére a jegybank Pallas Athéné-alapítványai (az összeolvadás miatt 2020 eleje óta már csak egy alapítvány) a meglévő ingatlanjaikkal együtt 274,8 milliárdos vagyonából a vagyonkezelő 238 milliárd forintról rendelkezett - írja a hvg.hu.

A jegybank még 2014-ben, a hazai közgazdasági képzés előmozdítására létrehozta a Pallas Athéné alapítványokat (összesen hatot), melyek tevékenységi köre az azt követő években jelentősen kiszélesedett. Az alapítványok 2017 májusában bejelentették, hogy egyre növekvő portfóliójuk kezelésére egy ingatlanalapot hoznak létre. Ekkor az alábbi ingatlanok voltak az alapítványok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés