DBZOL20150421001
Ingatlan

Újabb passzív bérlakásokat építenek a pesti kerületben

Portfolio
Újabb bérlakások építését vállalja az új ciklusban a XIII. Kerületi Önkormányzat, jelentette be dr. Tóth József, kerületi polgármester, ma délelőtt a Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház alapkőletételénél - írja a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal.

A XIII. Kerületi Önkormányzat az új ciklusban is folytatja a 2002 óta tartó bérlakásépítés-programját, eddig 11 helyszínen 632 önkormányzati lakást építettek több mint 10 milliárd forintból, és 30 ezer négyzetméternél nagyobb lakásfelületet adtak át a bérlőknek.

Ennek a programnak a keretében épül föl a Jász utca 72. szám alatt egy 35 lakásos bérház, a beruházás során fontos szempont, hogy az épület megfeleljen a passzívház kritériumainak.

A passzívházakkal szemben támasztott kritérium, hogy az épület éves fajlagos fűtési energiaigénye ne haladja meg a 15 kWh/négyzetméter/év értéket. Ez annyi fűtési energiafelhasználást jelent egy 50 négyzetméteres lakásban, mintha egy hajszárítót minden nap két óráig üzemeltetnénk.

Az épületen belül 1-1,5-2 és 3 szobás, jellemzően 35-40, 50-55 és 65-70 négyzetméter alapterületű összkomfortos lakások lesznek. A minimális alapterület minden esetben meghaladja a 35 négyzetmétert. Az önkormányzat esélyegyenlőségi szempontjai szerint 2 lakást mozgáskorlátozottaknak terveznek. Minden lakáshoz tartozik majd egy parkoló, a 35-ből 2 ugyancsak akadálymentesített. Az épületnek 1 pinceszintje, 2 felszín feletti, ötemeletes (liftes) lakótömbje lesz. Az új bérház területe a Jász utca – Fáy utca – Forgách köz – Zsinór utca által határolt tömb közbenső része.

Idén márciusban ismét megrendezzük a Lakás Kiállítást és a hozzátartozó Lakás Klub szakmai eseményét. Ha érdeklődsz a lakáspiac iránt, vagy lakásvásárláson gondolkozol, ott a helyed!

A következő bérlakás-beruházás a XIII. kerületben

A Petneházy utca 90. szám alatti ingatlanon épül majd a következő önkormányzati bérház 67 lakással. Az előkészületek a tervek engedélyeztetésénél tartanak. A kivitelezés várhatóan idén augusztusban kezdődhet.

Az elmúlt öt évben két másik bérlakás-építést is elindítottak a XIII. kerületben, ezek egyike volt a Kartács utca 14. szám alatti ötemeletes lakóház, 23 lakással, melynek az építés költsége 961 millió forintot tett ki. Tavaly júniusban pedig a Klapka Központban, a Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt területen készült el 33 önkormányzati lakás, 4,3 milliárd forintos költséggel.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
szentendrei hév megálló