Előfizetői tartalom

Elárulta az MNB alapítványok vezetője, miért volt szükség az ingatlaneladásokra

Portfolio
Néhány napja írtunk róla, hogy az MNB alapítványai több ingatlanjukat is értékesítették, melyekért összesen 50 milliárd forinthoz jutottak. A tranzakció kapcsán az mfor.hu megkérdezte Fekete Zoltánt, az alapítványok vagyonát kezelő Optima Zrt. vezérigazgatóját, hogy miért is volt szükség az eladásokra, és mibe fektetik az abból befolyó pénzt.

Mostantól nem közvetlenül, hanem közvetve, befektetési alapokon keresztül fektetik ingatlanokba a 275 milliárd forintos vagyonuk egy részét az MNB alapítványok (az összeolvadás miatt 2020 eleje óta már csak egy alapítvány). A 2019 nyara óta eladott ingatlanok között szerepelt a Millenáris Classic és Avantgarde irodaházak, de több más épület is, melyekről részletesebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés