Már automatára és telefonra sincs szükség a legújabb parkolási őrületnél
Ingatlan

Jöhet a nagy arculcsapás a fővárosban autózóknak - Megváltozhat a parkolás Budapesten?

Portfolio
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell a parkolásért Budapesten - írja a Világgazdaság a VI. kerületi önkormányzat közlésére hivatkozva. Mindeközben több kerületi önkormányzatnál is hamarosan életbe lépnek a szigorítások a jelenlegi parkolási rendszerben.

Egy 2010-es fővárosi parkolási rendelet szabályai alapján jelenleg a budapesti közgyűlés dönt a zónákról és a parkolódíjakról, valamint azokról a napokról is, amelyeken fizetni kell a parkolásért. Budapesten mintegy 110 ezer fizetős, közterületi parkolóhely van, ebből az utolsó elérhető, 2018-as kimutatás szerint 8500 a fővárosé, a többi a kerületeké. Az egyes kerületeknek a helyi kedvezményrendszer létrehozásában van mozgásterük. A Terézvárosi Önkormányzat szerint a szabályozás módosítása a dugódíj esetleges bevezetése miatt kerülhet napirendre, illetve amiatt, hogy a lakosságnak biztosítsák, hogy a lakóhelye közelében parkolhassanak. 

A közlekedés jövője is az egyik kiemelt témánk lesz a május 21-ei Future City konferencián. Jelentkezzen még ma!

A lap a  megkereste a fővárost, hogy valóban napirenden van-e a szabályozás módosítása, egyelőre azonban nem válaszoltak. A többi kerület viszont az alábbi válaszokat adta a jövőben tervezett parkolási rend megváltoztatásával kapcsolatban: 

  • Az I. és a VII. kerületben is szűkítenék az ottani bérlők kedvezményeit, a lap információi alapján. 
  • A II. kerületben újragondolják az övezeteket és a díjszabást. Ehhez külső szakértőket és civileket is bevont az önkormányzat. Illetve hamarosan életbe lép a Mammut és a Millenáris környékén a parkolási időszak meghosszabbítása, este 8 óráig. 
  • A III. kerületben idén januártól a nem állandó lakosok számára az eddigi pár ezer forintos éves parkolási díj az ötvenszeresére, egy 3. díjövezeti lakcím esetén 105 000 forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra emelkedett.
  • A IV. kerületben márciusban indul egy átfogó parkolási koncepció megalkotása, miután még nem tettek eleget annak a fővárosi rendeletnek, amely szerint a főváros egy parkolási zónát alakított ott ki négy övezettel.
  • Az V. kerületben tovább bővülhet a járművek parkolóházi elhelyezésének lehetősége.
  • A XI. kerület teljes átszervezésre készül, egy önálló parkolási cégen keresztül készítik elő a díjszabási módosításokat.
  • A külső kerületek fellélegezhetnek: a XV., XVI., XVII., XVIII., XX., XXI., XXII. kerületekben nem terveznek változtatni a kedvezményes parkoláson. 
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Park West

Park West

1134 Budapest, Szabolcs utca 15-25.
229 db lakás
32 – 79 m2 alapterület
25.8 – 112 M Ft
Átadás:
2021 H1

Ajánlatot kérek
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Sokan pengeélen táncolnak a Balatonnál, veszélybe kerülhetnek a kisüzletek