Szeged sportcsarnok
Ingatlan

Itt vannak a legújabb számok - Mennyi megy a költségvetésből a sportcsarnokok építésére?

Portfolio
Sportcsarnokok, kórháztömbök és a Déli városkapu előkészítő munkálatainak egy részére szánt költségevetési forrásról is szó esik a legfrissebb, 2020. évi 24. Magyar Közlönyben. Lássuk, melyek ezek a projektek és pontosan mekkora átcsoportosítást tervezett ezekre a kormány!

A legfrissebb közlönyben a kormányzati beruházások sora több tétellel is kiegészült, ezek között sportcsarnokok, kórháztömbök és a Déli Városkapu program előkészítési munkálatai is szerepelnek. A Kormány 1048/2020. (II. 18.) Korm. határozata alapján az alábbi projektek magasépítési munkálatainak megvalósítására biztosít költségvetési forrást: 

  • A  Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Programban érintett belügyi ingatlanok kiváltásának előkészítése (200 millió forint)
  • Tatabánya multifunkciós csarnok előkészítése és megvalósítása (2,6 milliárd forint) 
  • Szegedi kézilabdacsarnok előkészítése és megvalósítása (2,6 milliárd forint) 
  • A Budapest Környéki Törvényszék elhelyezéséhez szükséges beruházás megvalósítása (2,69 milliárd forint) 
  • Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt előkészítése és megvalósítása, és azon belül 1. Kútvölgyi Klinikai Tömb Belső és Külső Klinikai Tömbben való elhelyezésének megvalósítása (2,78 milliárd forint) 
  • Programszerű magasépítési beruházások közül: sportpark beruházások megvalósítására történő kiegészítés (1,5 milliárd forint)
Budapest jövőjéről, a rendelkezésre álló lehetőségekről és kihívásokról is szó lesz a május 21-ei Future City konferencián.

Ezeken túl, a 2. számú melléklet olyan beruházási projekteket tartalmazott eddig is, mint a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósítása, a Márton Áron Szakkollégium felújítás megvalósítása, Állatorvostudományi Egyetem kampusza komplex infrastrukturális fejlesztésének előkészítése, valamint a programszerű magasépítési beruházások között tanterem, tanuszoda, tornaterem, sportközpont és kézilabdacsarnok fejlesztési beruházások is. 

A lista újabb, valamint a korábbi tételeire összesen 33,72 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelték el.

Összehasonlításképp: a 33 milliárdos forrásban leginkább sportlétesítmények kialakítása szerepel, (de hozzá kell tenni, hogy az egyik legnagyobb, 8 milliárd forintos tétel az iskolai tantermek felújítására megy), eközben 5 év alatt 50 milliárdos egészségügy fejlesztésekre költhető forrásról állapodott meg Magyarország Kormánya és a Fővárosi Önkormányzata, vagyis éves szinten 10 milliárd forintot költenének az egészségügyi helyzet javítására.

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Sokan pengeélen táncolnak a Balatonnál, veszélybe kerülhetnek a kisüzletek