Előfizetői tartalom

Egyre többet alkudhatnak a lakásvásárlók a hirdetésben szereplő árakból

Portfolio
Az árnövekedés ütemének lassulása a most zajló lakáspiaci konszolidáció természetes velejárója, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ugyanakkor az árkorrekció továbbra sem fenyeget árzuhanással. A friss értékesítési adatok alapján egyre nagyobb tér nyílik a vásárlásokat megelőző alkura: a fővárosban és a megyeszékhelyeken egy év alatt a harmadával javultak a vásárlók alkupozíciói, persze van olyan terület is, ahol az eladók helyzete erősödött.

Az ingatlanpiaci változások elsőként a fővárosban éreztetik hatásukat. Az OTP Ingatlanpont legfrissebb értékesítési adatai szerint a 2019 novemberétől 2020 január végéig tartó időszakban a vevők átlagosan több mint harmadával nagyobb árengedményt értek el az alku eredményeként, mint egy évvel korábban. Míg 2018 év végén és a tavalyi év elején az utolsó irányárhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés