minigarzon kislakás konyha
Ingatlan

Új minigarzont vennél? - Ilyen árakra számíthatsz

Portfolio
A már sokszor emlegetett lakáspiaci rali következtében sok lakásvásárlónak kellett visszavenni az elvárásaiból, különösen igaz ez a még most nézelődők helyzetétére, akik már a 27 százalékos áfa mellett vásárolnak új lakást (kivéve, ha olyan projektben vásárolnak, ahol még 5%-os áfával értékesítenek, ezekből néhány ezer még elérhető). Nem véletlen, hogy a jelenlegi környezetben sokan érdeklődnek a kisebb alapterületű lakások iránt, ebből fakadóan megnéztük, hogy hol, és milyen áron érhetőek el a legkisebb alapterületű, minigarzonok a budapesti újlakás-piacon.
Azok, akik a kisebb új lakások iránt érdeklődnek, leginkább a III. és a VIII. kerületre számíthatnak, a főváros többi részén ugyanis aligha van érdemi kínálat a 30 négyzetméternél kisebb alapterületű lakásokból. A IX., XI. és XIII. kerületekben egyenként 20-40 darab ilyen lakás áll fejlesztés alatt, a többi kerületben csupán pár darab, néhol pedig egyáltalán nincs új építésű minigarzon.
A lakáspiac elképesztő hullámvasúton van az elmúlt 20 évben. Robbanásszerű időszakok és látványos mélyrepülések váltogatják egymást. Sok szempont, kérdés, feladat van - ezekről fog szólni a Lakás Konferencia.

Az egy négyzetméterre jutó árak a kislakásoknál mindig magasabbak, mint egy átlagos két-három szobás, vagy még annál is nagyobb lakóingatlannál, ez az újak esetében sincs másként: a legolcsóbb XVI. kerületben is 600 ezer forintos fajlagos árral kell számolnia a lakáskeresőknek, míg a VII. kerületben az 1,4 millió forintot is meghaladja az egy négyzetméterre számított átlagos ár. Hozzá kell tenni azonban, hogy azokon a területeken, ahol nagyon kevés minigarzon épül, az átlagos négyzetméterárak inkább tekinthetőek néhány projektre jellemző átlagnak, mintsem az egész kerületet leíró átlagnak, a nagyon alacsony darabszám miatt. 

III. és VIII. kerületek kínálata

Érdemi kínálat tehát két kerületben van az új építésű kislakásokat nézve, a nyolcadikban a Budapesti Lakáspiaci Riport legalább 10 lakásos társasházakat tartalmazó adatbázisa szerint az árral rendelkező projektek 24-52 millió között mozognak (52 milliós ár valamelyest kiugró példának számít, a 30 négyzetméteres lakáshoz egy 18 négyzetméteres kert is tartozik, de az ugyanekkora alapterületű, nem kertes megoldású lakás az adott társasházban 44 millió forintba kerül). 

A III. kerületben a 30 négyzetméter alatti minigarzonok ára 23 és 34 millió forint között ingadozik, a legkisebb alapterület 26 négyzetméter, amihez még egy néhány négyzetméteres erkély is tartozik. Így jön ki a 850 ezer-1 millió forint közötti négyzetméterár a legkisebb lakásoknál a kerületben.

{:name}

{:name}

{:address}
{:details}Átadás:
{:handover}

Ajánlatot kérek
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
olasz kisváros