getty, uszoda, úszás, swimming,
Ingatlan

Új uszodakomplexum épül a fővárosban

Portfolio
Elkészültek a Kőbányai Sportcentrum, valamint a Mázsa téri sportcsarnok és uszodakomplexum kivitelezési tervei. A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre - írja a Magyarépítők.

A program egyik része a vasúti pálya és a Bihari út közötti kisebbik, közel 13 600 négyzetméter nagyságú telekre egy 500 fő befogadó képességű lelátóval, FINA minősítésű, 50 méteres versenymedencével, bemelegítő és tanmedencével ellátott uszodakomplexum tervezésére szólt.

A Bihari út túloldalán elhelyezkedő, közel 17 500 négyzetméter alapterületű nagyobbik telken pedig egy 3000 nézőt befogadó sportcsarnok létesül, melyet a FIBA előírásoknak megfelelően a kosárlabda sportra kellett optimalizálniuk a tervezőknek.

Budapest infrastrukturális fejlődése kiemelt témája lesz a május 21-i Future City 2020 konferenciának.

A kivitelezési közbeszerzést, illetve a beruházás teljes lebonyolítását a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) végzi el. A kivitelezői közbeszerzés lebonyolítása és a kiviteli szerződés megkötése után kezdődhet majd az érdemi építkezés, melynek átfutási ideje várhatóan mintegy másfél év lesz. A beruházás részeként a környező utak és közművek is megújulnak.

Zács András építész, vezető tervező, a Magyar Építőknek úgy nyilatkozott, hogy fontos szempont volt a Liget tér felé való nyitás és transzparencia, illetve, hogy az épületek letisztult formavilággal, visszafogott homlokzati anyaghasználattal valósuljanak meg, emellett egyszerű, könnyen átlátható tömegalakítást kapjanak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Kiderült: ez lesz a rohadó normafai hotel helyén