Előfizetői tartalom

Így változtak a bérleti díjak a világ körül - Mire számíthatunk idén?

Portfolio
Világviszonylatban 6 százalékkal emelkedtek tavaly a bérleti díjak a logisztikai ingatlanok piacán, ami a korábbi éveknél is erősebb növekedést jelent. Észak-Amerikában a helyszűkében lévő nagyvárosokban volt a leggyorsabb, 8 százalékos az árak emelkedése, míg Európában az erősödő piaci körülmények a bérleti díjak 5 százalékos emelkedését eredményezték. A világ legtöbb részén csökkentek a bérleti díjakból adott engedmények – derül ki a Prologis átfogó elemzéséből.

A bérleti díjak emelkedése számos tényező – többek között a rendelkezésre álló építési telkek szűkössége és a növekvő pótlási költségek – együttes következménye. A tartósan élénk kereslet, különösen a legfontosabb fogyasztási piacokon ösztönzi a rendelkezésre álló kevés területért folyó versenyt. A logisztikai igények kiszolgálása során figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés