Előfizetői tartalom

Ingatlanos aranybányák 6.: befalazzák a Balatont, és ez nem vicc

Lakóparkokból és hotelekből épül a legnagyobb tavunkat körülölelő fal. Van még pár üres telek és elhanyagolt terület, amire lecsapnak a magyar és külföldi vállalkozók. A kormány ugyan szigorítja a területhasználatot, de nem tudja megakadályozni a fal továbbépítését. A megszerzett jogokat és tulajdonokat pedig erősen védi.

Állandóra bejelentve 44 településen mintegy 100 ezer ember él közvetlenül a Balaton partján, a teljes balatoni régióban viszont 160-170 ezer. Bár a tágabb térségben növekvőben van egyes falvak lakossága és egyre több a tranzakció, az ingatlanpiac inkább a parthoz közeli 1-2 kilométeres sávban aktív és ez várhatóan a következő 10 évben is így lesz, ezért ezt az övezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés