Előfizetői tartalom

Így hathat a koronavírus az ingatlanpiacra

Portfolio
Már többféle oldalról megvizsgáltuk a koronavírus lehetséges hatásait, a lakás-, illetve ingatlanpiaci vonatkozásokról azonban kevésbé esett szó. Ahogy a gazdaság egészére, úgy az ingatlanpiacra is nyomást gyakorolhatnak a vírus körüli események, főleg abban az esetben ha elhúzódik a jelenléte és terjedése. A lefutási idő a központi kérdés, mind a keresletben, mind az árakban és nem mellesleg az egész piac átrendeződésében. Nézzük, milyen közvetlen és közvetett hatásokra számíthatunk! De ami a legfontosabb, vélhetően nem fog érdemi összeomlást okozni a vírus és a körülötte kialakult helyzet, és jó esetben még érezhető hatása sem lesz.

Az egészségügyi kockázatok mellett nem is kérdés, hogy a koronavírus – pontosabban a lakosság óvatossága a fertőzés elkerülése érdekében – az országok gazdaságára is negatív hatást gyakorol, ahogy azt már számos cikkben meg is írtuk, ezen belül pedig a lakáspiacon is új folyamatokat indíthat el. Kétféleképp befolyásolják a koronavírus miatti intézkedések, illetve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái