Előfizetői tartalom

Állami támogatás, de piaci alapú lakhatás? - Fenntartásokkal, de a többség bízik a bérlakásprogramban

Portfolio
Bár még pontos részletek nem derültek ki, már többször is beszámoltunk róla, hogy a különböző szakmai szervezetek, köztük a LITT, valamint a kormányzat is elindított egy egyeztetést arról, hogy miként lehetne megvalósítani egy olyan bérlakásprogramot, ami segítene a lakhatási nehézségek megoldásában. De vajon mit gondolnak erről az ingatlanosok? A közvetítők körében egy népszerű Facebook oldal (Kalmár Kantin) bejegyzéseiből szemezgettünk. A hozzászólások alapján eléggé megosztó a téma, sokan örülnének egy bérlakásprogramnak, mások kételkednek, hogy ez megfelelően tudna működni, a kommentelők egy része szerint először a szociális lakások kiadását kellene helyre tenni.

Magyarországon jelenleg nincs piaci alapon működő vállalkozói bérlakásszektor, az önkormányzati lakásállomány legfeljebb a szociális lakásigények kielégítésére lehet elegendő, a társadalom széles rétegei számára azonban nem állnak rendelkezésre profin üzemeltetett, hosszú távú lakhatási alternatívát kínáló bérlakások. Európai összehasonlításban Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái