Előfizetői tartalom

Koronavírus: elengedné a járulékokat az ÉVOSZ az építőiparban

Portfolio
Egyelőre ugyan nem okozott jelentős nehézséget az építőiparban a koronavírus-járvány, mivel azonban az ágazat élőmunkaigénye magas, a járvány terjedésével a szektor lassulására, termelési kiesésekre, határidő módosításokra, helyenként a kivitelezések leállítására kell számítani - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) hétfőn.

A vállalkozások elsősorban jogi iránymutatást várnak, különös tekintettel a foglalkoztatás területén, kérdéses például, hogyan járjanak el, ha a dolgozó a vírus miatt nem tudja vagy akarja felvenni a munkát.    A szakszövetség megoldásként azt javasolja, hogy amennyiben napi munkavégzés nélkül is fizet munkajövedelmet a munkaadó, akkor mentesüljön a munkabér járulékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés