Előfizetői tartalom

Legyűri a globális Airbnb piacot a koronavírus? - A java még most jöhet

Portfolio
A koronavírus terjedésének megfékezésére egyre több ország zárja be a kapuit a külföldiek előtt, ami egyfelől közös érdek, másfelől viszont felforgatja minden ország turisztikai iparágát (és természtesen még jó néhány másikat egyaránt). Kína nagyvárosaiban az Airbnb piacról származó bevételek drasztikusan csökkentek, amit már a legfrissebb adatok is alátámasztanak, miközben Európa egyes országaiban - például Olaszországban - is már kezd kirajzolódni ugyanaz a minta: néhány hónap alatt a nagyvárosok Airbnb forgalma vészesen közeledik a nullához.

Országok zárkóztak be, nagy nemzetközi események maradtak el, és több száz ezer ember halasztotta el az utazását annak érdekében, hogy minél inkább lassuljon a koronavírus terjedése. Bár az intézkedések az egész gazdaság működésére kihatnak, a turizmus az egyik olyan része mindennek, amit a legközvetlenebbül érint a nemzetközi utazások visszaszorítása. A légitársaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés