Előfizetői tartalom

Mi lesz most? Összezuhan az építőipar?

Portfolio
Többféle iparág szempontjából igyekszünk bemutatni, hogy a koronavírus miatti intézkedések és lépések miként befolyásolhatják az adott szektort, már beszámoltunk az ennek legjobban kitett turizmuson belül az Airbnb-s piacról és az ingatlanpiaci vonatkozásokat is számba vettük. Most egy építőipari tanácsadó bejegyzése alapján foglaltuk össze, hogy milyen hatásai lehetnek ebben a szektroban a folyamatosan szigorodó intézkedéseknek. Az anyagszállítás és a külföldi munkaerő nehézkesebb bejutása miatt csúszásokra számíthatunk, miközben az átmenetileg leállított projekteknél felszabaduló, és a más iparágaból atcsoportosuló munkaerő ezt akár ki is egyenlítheti.

Óráról órára változnak az intézkedések, ami nem csak az emberek mindennapjait nehezítik meg, de a hatáselemzéseket, a helyzetértékeléseket és a jövővel kapcsolatos vélekedéseket is, hiszen akár egy-egy új bejelentés is megváltoztathatja az adott iparág átmeneti működését: ilyen volt a tegnapi boltzár, vagy a határ lezárása is.  Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 16....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés