Előfizetői tartalom

Mi lesz most? Összezuhan az építőipar?

Portfolio
Többféle iparág szempontjából igyekszünk bemutatni, hogy a koronavírus miatti intézkedések és lépések miként befolyásolhatják az adott szektort, már beszámoltunk az ennek legjobban kitett turizmuson belül az Airbnb-s piacról és az ingatlanpiaci vonatkozásokat is számba vettük. Most egy építőipari tanácsadó bejegyzése alapján foglaltuk össze, hogy milyen hatásai lehetnek ebben a szektroban a folyamatosan szigorodó intézkedéseknek. Az anyagszállítás és a külföldi munkaerő nehézkesebb bejutása miatt csúszásokra számíthatunk, miközben az átmenetileg leállított projekteknél felszabaduló, és a más iparágaból atcsoportosuló munkaerő ezt akár ki is egyenlítheti.

Óráról órára változnak az intézkedések, ami nem csak az emberek mindennapjait nehezítik meg, de a hatáselemzéseket, a helyzetértékeléseket és a jövővel kapcsolatos vélekedéseket is, hiszen akár egy-egy új bejelentés is megváltoztathatja az adott iparág átmeneti működését: ilyen volt a tegnapi boltzár, vagy a határ lezárása is.  Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 16....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái