Előfizetői tartalom

Így lesz az autódból bankkártya vagy készpénz

Portfolio
Ha egy pozitív hatása van a koronavírusnak, az mindenképpen a technológiai felszereltség ugrásszerű növekedése, egyszerűen rá vagyunk kényszerülve az új megoldásokra, amik biztonságosabbá és könnyebben átvészelhetővé teszik a mindennapjainkat. Ilyen például az érintés nélkül történő fizetés, ami biztosítja, hogy ne kelljen készpénzzel fizetnünk, ugyanis a vírus bizonyítottan életképes marad ezen a felületen is. Hiába használunk kézfertőtlenítőt, ha utána bankjegyekkel fizetünk a megvásárolni kívánt termékért, szolgáltatásért.

A magyar lakosság egy része a mai napig nem szeret bankkártyával fizetni, ahol csak tehetik készpénzzel vásárolnak (vagy esetleg rendszeresen úgy kapják vagy kérik szürkén-feketén a főnöktől, de ez másik téma). Ez a gazdaság szereplőinek, tehát az államnak, a kereskedőnek, sőt még a vásárlónak sem fenntartható fizetési megoldás, különösen most a járvány idején....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés