Előfizetői tartalom

Elértéktelenedett bankjegyeket igen, de lakáskulcsokat még válság alatt sem söpörnek az utcán

Portfolio
Az egyre fokozódó helyzet elején-közepén, még minden és mindenki bizonytalan, sok szempontból a sötétben tapogatózunk, nehéz felmérni a potenciális károkat. A lakáspiacnak vannak azonban olyan részei, ahol már most biztosra vehető a visszaesés. A közvetítők és elemzők véleménye után, cikksorozatunk második részében a legnagyobb lakásfejlesztők szempontjából vizsgáljuk meg a piacot.

Visszaesésre számít a Metrodom A 2008-as válságot követően az új építésű lakásátadások száma 2015-től 2019-ig dinamikusan nőtt, a tavalyi évben meghaladva a 20 ezer darabot. Már egy éve tudjuk, hogy 2020-ban az áthúzódó hatást is figyelembe véve megfordul a trend és csökkenő irány következik, ami 2020-ban mintegy 18 ezer lakást jelent, 2021-re pedig az előrejelzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés