Előfizetői tartalom

Ennyibe kerül ma egy négyzetméter új lakás Budapesten - Íme a 27 százalékos áfa hatása

Portfolio
Év elején többször próbáltuk megbecsülni, hogy mekkora áremelést okozott a 27 százalékos lakásáfa az új lakások piacán, most viszont megjelent a téli hónapokra vonatkozó Budapesti Lakáspiaci Riport, amiből pontosan kiderül, hogy mekkora is volt a változás. Az adatbázis  közel 24 ezer lakást tartalmaz, amelyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2019 negyedik vagy 2020 első negyedévében legalább egy szabad lakás elérhető volt.

A tavaly őszi és nyári kínálathoz hasonlóan továbbra is nagyjából 7000 eladó új építésű lakás van Budapesten, a lakások és projektek száma azonban csökkenő tendenciába váltott. Míg az őszi nagyobb új kínálatot az utolsó pillanatban elindított, most már csak 27 százalékos áfával értékesíthető projektek jellemezték, addig az idei év elején mindössze három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés