Open space - irodatér
Ingatlan

Koronavírus: eljött a szuper titkos irodák ideje

Portfolio
A szuper titkos irodaházakat főleg a pénzügyi szektor veszi igénybe a koronavírushoz hasonló katasztrófák idején. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban az ingatlanforgalomban résztvevő cégek között is vannak olyanok, amelyek bérelnek ilyen irodát a működésük biztosítására.

A bbc.com kifejezetten a koronavírus miatti speciális irodaigényekről cikkezett. Mint írta, szellem irodáknak is hívják ezeket, főleg a külvárosokban és biztonságos helyeken tartják üzemben mindet, hogy bármikor bevonulhasson oda az a cég, amelyik előzőleg lekötötte a bérterületet.

Magas fal és néhány biztonsági kamera, ez minden, egyébként átlagos épületekről van szó, elsőre senki nem mondaná meg, hogy milyen különleges funkcióval ruházták fel ezeket, mert természetesen többnyire semmilyen jelölésük sincs. Bent viszont azonnal igénybe vehető, berendezett és felszerelt irodatér fogadja az alkalmazottakat és a vezetőket.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Balance Building

Balance Building

1139 Budapest, Váci út 99.
Kiadó terület: 460 m2
Bérleti díj: 13 – 13 EUR
Átadás:
2008

Ajánlatot kérek

Az ilyen irodákat előre lekötő cégek túlnyomó része a pénzügyi szektorban működik. Ugyanakkor elég magas az energiaszektorból, de még az ingatlaniparban működők száma is. A bankok, biztosítók korábban főleg a nagyobb terrorakciók vagy természeti katasztrófák idején találtak itt menedéket és folytathatták a működést. Ezek az irodák egyébként a home office-t megvalósítani nem tudó vagy érzékény adatokkal dolgozó alkalmazottak számára is kiváló megoldás – olvastuk a brit lapban.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Gizella Loft

Gizella Loft

1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Kiadó terület: 8200 m2
Bérleti díj: 11 – 13 EUR
Átadás:

Ajánlatot kérek

Érdekes, hogy egyes nagyobb bérlők annyira felkészültek az ilyen esetekre, hogy még névjegykártyákat is készenlétben tartanak, és azokat előre elhelyeztetik az üzemeltetővel. Így, ha tényleg beüt a ménkő, rögtön mindenki a megadott helyére ülhet, és azonnal dolgozhat a már ott lévő eszközökkel.

Néhány helyen a számítógép, a telefon és a szoftverek is bekészítve várják a bevetést. Maguk az épületek természetesen bombabiztosak, kibírják a földrengéseket és a hurrikánokat is.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Aréna Business Campus

Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69072 m2
Bérleti díj: 15 – 16 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

A bbc.com megszólaltatta az egyik nagy, globális irodaház üzemeltetőt. A Sunguard Availability Services vezetője szerint a koronavírus járvány az első olyan nagy világesemény, amit kezelniük kell. Főleg technológiai cégeket szolgálnak ki irodaterülettel és IT-szolgáltatással.

Jelenleg kilenc országban 60 ilyen irodaközpontot tartanak fenn, zöme brit, amerikai és indiai városokban található. Vannak bérlők, amelyek megosztva bérelnek területet más cégekkel, de olyanok is vannak szép számmal, amelyek csak maguknak hoztak létre ilyen menedéket. Ők persze magasabb díjat is fizetnek ezért.

Címlapkép forrása: Getty Images

panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
getty, budapest, panoráma, lakás, vár, duna