Előfizetői tartalom

A koronavírus a kiadó lakásokat sem kíméli: így változott a havi bérleti díj és a kínálat

Portfolio
A legnépszerűbb budapesti kerületekben hirtelen megnőtt a kiadó lakások kínálata a járvány magyarországi megjelenése, március eleje óta, de egész Budapesten is 5,1 százalékos kínálatbővülés volt tapasztalható a meghirdetett lakások számában alig két hét leforgása alatt. Az újonnan megjelent hirdetések között sok olyan van, amit a piaci árnál alacsonyabban, de nem hosszú távra, csupán két-három hónapra kínálnak a tulajdonosok. A korábban rövid távú lakáskiadók megjelenése a hirdetési oldalakon egyben azt is jelenti, hogy a bérleti díjak átlaga egyes kerületekben lefelé változott.

Már többféle oldalról megvizsgáltuk a koronavírus lehetséges lakás-, illetve ingatlanpiaci hatásait, ahogy a gazdaság egészére, úgy az ingatlanpiacra is nyomást gyakorolhatnak a vírus körüli események, főleg abban az esetben ha elhúzódik a jelenléte és terjedése. A lefutási idő a központi kérdés, mind a keresletben, mind az árakban és nem mellesleg az egész piac átrendeződésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés