Előfizetői tartalom

Drágán is viszik az új lakásokat: kiderült, mennyien vásároltak 27 százalékos áfa mellett

Portfolio
A legfrissebb újlakás-piaci adatokból nem csupán az derült ki, hogy mennyivel drágultak Budapesten az építés alatt álló, vagy nemrégiben befejezett lakások, vagy hogy mennyi az új átlag négyzetméterár az egyes kerületekben, hanem az is, hogy mennyien vásároltak 2019 decemberében - vagyis az 5%-os áfa melletti időszakban - és mennyien 2020 első két hónapjában, amikor már egyszerre voltak jelen a piacon 5 és 27%-os ingatlanok.

A Budapesti Lakáspiaci Riport közel 24 ezer új lakóingatlant tartalmaz, amelyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2019 negyedik vagy 2020 első negyedévében legalább egy szabad lakás elérhető volt. Ezeknek a nagy része már elkelt, míg a korábbi negyedévekhez (tavaly ősz és tavaly nyár) hasonlóan mintegy 7000 még eladásra kínált új lakás van Budapesten. Ezen felül további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés