Előfizetői tartalom

Ennyibe kerülnek az új lakások a főváros kerületeiben - Nyakunkon a teljes összeomlás?

Futó Péter
A következő hetekben egy átfogó cikksorozat keretében mutatjuk be 10 ingatlanpiaci elemző és több mint 40 ingatlanértékesítő véleményét arról, hogy mit gondolnak a koronavírus miatt kialakult helyzet lakáspiaci hatásairól. A sorozat első részeként az új építésű lakásokat nézzük meg a Budapesti Lakáspiaci Riport elmúlt 4 évben közzétett adatai alapján. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik budapesti kerületben drágultak legnagyobb mértékben az új építésű lakások és mi szól a további áremelkedés és mi a csökkenés mellett.

Nemcsak a használt, hanem az új építésű lakások esetében is hatalmas áremelkedést tapasztalhattunk az elmúlt néhány évben. Míg Budapesten 2016 elején egy 50 négyzetméteres új lakás átlagosan 27,7 millió forintba került, addig 2020 elején már 48,3 millióért cserélt gazdát, ami 71 százalékos áremelkedésnek felel meg. Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 25. Kiderültek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái