Előfizetői tartalom

A logisztikai ingatlanpiacnak meg sem kottyan a koronavírus okozta helyzet

Portfolio
Kínában már újraindult az élet a vírus után, ami Európának is jó képet adhat többek között arról, hogy hogyan alakul a logsiztikai piaca egy gazdaságnak a járványhelyzet alatt, illetve utána milyen átalkulások várhatóak. Egyelőre ez az egyik olyan iparág, ami a legkevesebb negatív hatást könyvelhette el, a kihasználtsági mutatók továbbra is magasak és várhatóan 84,5%-os szinten maradnak. Bár rövid távon a gazdasági aktivitás visszaesése és a tőke korlátozott elérhetősége dominálhatja a piacot, a logisztika hosszú távon jó helyzetben van - szerepel a Prologis harmadik jelentésében.

A napokban Kínában a vírushelyzet javulása már olyan szintre ért, hogy a kormány engedélyezte az üzletek újranyitását. Ennek egyik következménye, hogy Kínában az aktivitás újbóli növekedése figyelhető meg a logisztikai ingatlanok piacán, így a kiadó raktáraknál és a bérlők saját üzletmenetében is. A piacon a gazdasági fellendülés jelei mutatkoznak, ahogy egyre többen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái